Składniki
1 litr
200 gramów
1 łyżeczka
3 sztuki
1 łyżka
10 sztuk
1 łyżeczka
150 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyć, pociąć na trzy części. Skrzydełka włożyć do garnka z zimną wodą.
Krok 2
Zagotować, zebrać burzyny, posolić i dodać sos sojowy i gotować na małym ogniu prawie do miękkości. Po ugotowaniu skrzydełek wyjąć je z wywaru, przestudzić.
Krok 3
W misce zmieszać bułkę tartą z pieprzem kolorowym, cayenne, czosnkiem i cebulką granulowaną. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli. Najcieńsze części skrzydełek odłożyć, a pozostałe panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w jajku i na koniec znowu w bułce.
Krok 4
Tak opanierowane skrzydełka smażyć na rozgrzanym na patelni oleju za złoty kolor. Skrzydełka możemy również smażyć na głębokim tłuszczu we frytkownicy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej