Szynka na chrupko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka na chrupko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 łyżki

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, dobrze wysusz i dokładnie natrzyj majerankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Następnie odstaw na kilka godzin, aby nabrało aromatu.

Krok 2

W brytfannie rozpuść smalec, obsmaż na nim zamarynowane mięso. Piecz w piekarniku do momentu, kiedy skórka zrobi się chrupka (200 stopni C).

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i namocz w piwie. Smaruj nim skórę szynki w czasie pieczenia, by nabrała specyficznego aromatu i błyszczącego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej