Szynka na chrupko przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szynka na chrupko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 łyżki

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, dobrze wysusz i dokładnie natrzyj majerankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Następnie odstaw na kilka godzin, aby nabrało aromatu.

Krok 2

W brytfannie rozpuść smalec, obsmaż na nim zamarynowane mięso. Piecz w piekarniku do momentu, kiedy skórka zrobi się chrupka (200 stopni C).

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i namocz w piwie. Smaruj nim skórę szynki w czasie pieczenia, by nabrała specyficznego aromatu i błyszczącego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ciasto pleśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej