Szynka na chrupko

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, dobrze wysusz i dokładnie natrzyj majerankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Następnie odstaw na kilka godzin, aby nabrało aromatu.

Krok 2

W brytfannie rozpuść smalec, obsmaż na nim zamarynowane mięso. Piecz w piekarniku do momentu, kiedy skórka zrobi się chrupka (200 stopni C).

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i namocz w piwie. Smaruj nim skórę szynki w czasie pieczenia, by nabrała specyficznego aromatu i błyszczącego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej