Szynka na chrupko

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 łyżki

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, dobrze wysusz i dokładnie natrzyj majerankiem i Przyprawą do wieprzowiny Knorr. Następnie odstaw na kilka godzin, aby nabrało aromatu.

Krok 2

W brytfannie rozpuść smalec, obsmaż na nim zamarynowane mięso. Piecz w piekarniku do momentu, kiedy skórka zrobi się chrupka (200 stopni C).

Krok 3

Boczek pokrój w kostkę i namocz w piwie. Smaruj nim skórę szynki w czasie pieczenia, by nabrała specyficznego aromatu i błyszczącego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka na chrupko  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej