Ciasteczka czarno - białe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka czarno - białe

Autor: martuskaa

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

3 łyżki

1 łyżka

130 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dokładnie wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, masło, jajko, cukier oraz cukier waniliowy i zagnieść ciasto.

Krok 2

Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać łyżkę mleka i 2 łyżki kakao.

Krok 3

Ciasto owinięte folią włożyć na 30 minut do lodówki.

Krok 4

Po wyjęciu z lodówki rozwałkować ciasto na grubość 5 mm i wycinać ciasteczka. Ze środka każdego wyciąć mniejsze serduszko i uzupełnić wzór tak, aby otrzymać dwukolorowe ciastko.

Krok 5

Piec na natłuszczonej i posypanej mąką blasze ok. 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka czarno - białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka czarno - białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka czarno - białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka czarno - białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka czarno - białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka czarno - białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka czarno - białe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka czarno - białe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej