Ciasteczka piernikowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka piernikowe

Autor: Grazia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

35 dekagramów

4 sztuki

0.5 litra

2 kilogramy

3 łyżeczki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąką zmieszać 3 opakowania przyprawy do piernika. Miód roztopić z 1,5 szklanki cukru

Krok 2

z 1,5 szklanki cukru zrobić karmel i wlać do miodu kiedy się rozpuści dodać masło i gorącym zalać mąkę i dobrze wymieszać

Krok 3

Kiedy przestygnie dodać jajka i sodę dobrze wymieszać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej