
Składniki
3 szklanki
35 dekagramów
4 sztuki
0.5 litra
2 kilogramy
3 łyżeczki
3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąką zmieszać 3 opakowania przyprawy do piernika. Miód roztopić z 1,5 szklanki cukru
Krok 2
z 1,5 szklanki cukru zrobić karmel i wlać do miodu kiedy się rozpuści dodać masło i gorącym zalać mąkę i dobrze wymieszać
Krok 3
Kiedy przestygnie dodać jajka i sodę dobrze wymieszać
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej