
Składniki
3 szklanki
35 dekagramów
4 sztuki
0.5 litra
2 kilogramy
3 łyżeczki
3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąką zmieszać 3 opakowania przyprawy do piernika. Miód roztopić z 1,5 szklanki cukru
Krok 2
z 1,5 szklanki cukru zrobić karmel i wlać do miodu kiedy się rozpuści dodać masło i gorącym zalać mąkę i dobrze wymieszać
Krok 3
Kiedy przestygnie dodać jajka i sodę dobrze wymieszać
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej