Ciasteczka piernikowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka piernikowe

Autor: Grazia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

35 dekagramów

4 sztuki

0.5 litra

2 kilogramy

3 łyżeczki

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąką zmieszać 3 opakowania przyprawy do piernika. Miód roztopić z 1,5 szklanki cukru

Krok 2

z 1,5 szklanki cukru zrobić karmel i wlać do miodu kiedy się rozpuści dodać masło i gorącym zalać mąkę i dobrze wymieszać

Krok 3

Kiedy przestygnie dodać jajka i sodę dobrze wymieszać

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka piernikowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej