
Składniki
3 szklanki
35 dekagramów
4 sztuki
0.5 litra
2 kilogramy
3 łyżeczki
3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąką zmieszać 3 opakowania przyprawy do piernika. Miód roztopić z 1,5 szklanki cukru
Krok 2
z 1,5 szklanki cukru zrobić karmel i wlać do miodu kiedy się rozpuści dodać masło i gorącym zalać mąkę i dobrze wymieszać
Krok 3
Kiedy przestygnie dodać jajka i sodę dobrze wymieszać
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej