
Składniki
3 szklanki
35 dekagramów
4 sztuki
0.5 litra
2 kilogramy
3 łyżeczki
3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąką zmieszać 3 opakowania przyprawy do piernika. Miód roztopić z 1,5 szklanki cukru
Krok 2
z 1,5 szklanki cukru zrobić karmel i wlać do miodu kiedy się rozpuści dodać masło i gorącym zalać mąkę i dobrze wymieszać
Krok 3
Kiedy przestygnie dodać jajka i sodę dobrze wymieszać
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej