Ciasteczka rumowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 dekagramy

1 łyżeczka

1 opakowanie

0.25 opakowania

1 sztuka

10 dekagramów

75 dekagramów

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, cukier zwykły i waniliowy, aromat oraz żółtko jajka i odrobinę soli.

Krok 2

Zagnieść ciasto.

Krok 3

Dodać posiekaną Kasię, wyrobić.

Krok 4

Odstawić na godzinę w chłodne miejsce do wyrośnięcia.

Krok 5

Stolnicę wysypać mąką, rozwałkować ciasto.

Krok 6

Ciasteczka wykrawać za pomocą foremki.

Krok 7

Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.

Krok 8

Piec w temp. 180 C.

Krok 9

Ostudzić.

Krok 10

Czekoladę rozpuścić w rondelku, dodać łyżkę Kasi.

Krok 11

Masą czekoladową udekorować ciasteczka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka rumowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka rumowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka rumowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka rumowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka rumowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka rumowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka rumowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej