Grackie postne ciasto czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grackie postne ciasto czekoladowe

Autor: zielcia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 łyżeczka

2 szklanki

3 szklanki

2 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce wymieszać dokładnie suche składniki.

Krok 2

Dodać olej, aromat rumowy i wodę i wymieszać do otrzymania gładkiego ciasta (ew. można dodać trochę wiśni koktajlowych).

Krok 3

Wlać ciasto do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grackie postne ciasto czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej