CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI

Autor: EWA TATARU

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

40 gramów

3 sztuki

180 gramów

120 gramów

120 mililitrów

4 sztuki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubic jaja z cukrem na puch.

Krok 2

Dodac roztopione maslo.

Krok 3

Dodac make z proszkiem do pieczenia i szczypta soli

Krok 4

Dodac kakao.

Krok 5

Nastepnie mleko i esencje waniliowa

Krok 6

wymieszac wszystko razem dokladnie.

Krok 7

Na wierzchu ulozyc gruszki pokrojone w plastry,dookola tortownicy.

Krok 8

Wierzch posypac cukrem trzcinowym.

Krok 9

Piec w temperaturze 180 stopni.

Krok 10

Okolo 40 minut.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej