
Składniki
250 gramów
40 gramów
3 sztuki
180 gramów
120 gramów
120 mililitrów
4 sztuki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubic jaja z cukrem na puch.
Krok 2
Dodac roztopione maslo.
Krok 3
Dodac make z proszkiem do pieczenia i szczypta soli
Krok 4
Dodac kakao.
Krok 5
Nastepnie mleko i esencje waniliowa
Krok 6
wymieszac wszystko razem dokladnie.
Krok 7
Na wierzchu ulozyc gruszki pokrojone w plastry,dookola tortownicy.
Krok 8
Wierzch posypac cukrem trzcinowym.
Krok 9
Piec w temperaturze 180 stopni.
Krok 10
Okolo 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej