CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI

Autor: EWA TATARU

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

40 gramów

3 sztuki

180 gramów

120 gramów

120 mililitrów

4 sztuki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubic jaja z cukrem na puch.

Krok 2

Dodac roztopione maslo.

Krok 3

Dodac make z proszkiem do pieczenia i szczypta soli

Krok 4

Dodac kakao.

Krok 5

Nastepnie mleko i esencje waniliowa

Krok 6

wymieszac wszystko razem dokladnie.

Krok 7

Na wierzchu ulozyc gruszki pokrojone w plastry,dookola tortownicy.

Krok 8

Wierzch posypac cukrem trzcinowym.

Krok 9

Piec w temperaturze 180 stopni.

Krok 10

Okolo 40 minut.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej