CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI

Autor: EWA TATARU

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

40 gramów

3 sztuki

180 gramów

120 gramów

120 mililitrów

4 sztuki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubic jaja z cukrem na puch.

Krok 2

Dodac roztopione maslo.

Krok 3

Dodac make z proszkiem do pieczenia i szczypta soli

Krok 4

Dodac kakao.

Krok 5

Nastepnie mleko i esencje waniliowa

Krok 6

wymieszac wszystko razem dokladnie.

Krok 7

Na wierzchu ulozyc gruszki pokrojone w plastry,dookola tortownicy.

Krok 8

Wierzch posypac cukrem trzcinowym.

Krok 9

Piec w temperaturze 180 stopni.

Krok 10

Okolo 40 minut.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińska zupa z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej