
Składniki
250 gramów
40 gramów
3 sztuki
180 gramów
120 gramów
120 mililitrów
4 sztuki
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubic jaja z cukrem na puch.
Krok 2
Dodac roztopione maslo.
Krok 3
Dodac make z proszkiem do pieczenia i szczypta soli
Krok 4
Dodac kakao.
Krok 5
Nastepnie mleko i esencje waniliowa
Krok 6
wymieszac wszystko razem dokladnie.
Krok 7
Na wierzchu ulozyc gruszki pokrojone w plastry,dookola tortownicy.
Krok 8
Wierzch posypac cukrem trzcinowym.
Krok 9
Piec w temperaturze 180 stopni.
Krok 10
Okolo 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej






























