CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI

Autor: EWA TATARU

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

40 gramów

3 sztuki

180 gramów

120 gramów

120 mililitrów

4 sztuki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubic jaja z cukrem na puch.

Krok 2

Dodac roztopione maslo.

Krok 3

Dodac make z proszkiem do pieczenia i szczypta soli

Krok 4

Dodac kakao.

Krok 5

Nastepnie mleko i esencje waniliowa

Krok 6

wymieszac wszystko razem dokladnie.

Krok 7

Na wierzchu ulozyc gruszki pokrojone w plastry,dookola tortownicy.

Krok 8

Wierzch posypac cukrem trzcinowym.

Krok 9

Piec w temperaturze 180 stopni.

Krok 10

Okolo 40 minut.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej