CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI

Autor: EWA TATARU

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

40 gramów

3 sztuki

180 gramów

120 gramów

120 mililitrów

4 sztuki

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubic jaja z cukrem na puch.

Krok 2

Dodac roztopione maslo.

Krok 3

Dodac make z proszkiem do pieczenia i szczypta soli

Krok 4

Dodac kakao.

Krok 5

Nastepnie mleko i esencje waniliowa

Krok 6

wymieszac wszystko razem dokladnie.

Krok 7

Na wierzchu ulozyc gruszki pokrojone w plastry,dookola tortownicy.

Krok 8

Wierzch posypac cukrem trzcinowym.

Krok 9

Piec w temperaturze 180 stopni.

Krok 10

Okolo 40 minut.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej