Ciasto do góry nogami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

14

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

100 gramów

100 gramów

3 łyżeczki

3 sztuki

150 gramów

0.5 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki umyć, osuszyć i wypestkować.

Krok 2

Tortownicę wysmarować Kasią i obsypać bułką tartą.

Krok 3

Kasię utrzyj mikserem z cukrem na puszystą masę, dodając kolejno jajka.

Krok 4

Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną.

Krok 5

Do ucieranej masy dodawaj stopniowo mąkę.

Krok 6

Śliwki ułóż na dnie tortownicy rozcięciem do góry, a następnie wyłóż na nie ciasto i wygładź powierzchnię.

Krok 7

Piecz około 40 min. w 180 st. C.

Krok 8

Po upieczeniu przełóż ciasto na talerz, odwracając je do góry nogami, zdejmij tortownicę i posyp migdałami i grubym cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej