CIASTO STOKROTKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

CIASTO STOKROTKA

Autor: Karolina Holly

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
240 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 szklanki

400 gramów

400 gramów

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

20 sztuk

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą z 3 galaretek (niebieska, brzoskwiniowa i jagodowa) rozpuszczamy w szklance wody. Odstawiamy do zastygnięcia. Kroimy w dowolną kostkę.

Krok 2

Blachę o wymiarach 21/25 cm aż po brzegi wykładamy folią spożywczą. Herbatniki układamy i jeśli trzeba przycinamy. Za pomocą pędzelka nasączamy mlekiem.

Krok 3

Dwie cytrynowe galaretki rozpuszczamy w szklance wody, żeby szybciej wystygła możemy włożyć do naczynia z zimną wodą. Kefir i śmietanę za pomocą miksera ubijamy z cukrem pudrem (najlepiej w wysokim naczyniu, masa pryska) Zimne galaretki cytrynowe też chwilkę ubijamy, następnie wlewamy do naszej masy i również chwilę miksujemy. Dodajemy nasze pokrojone galaretki i mieszamy za pomocą łyżki. Masę równo wlewamy na herbatniki.

Krok 4

Układamy w równych odstępach ciasteczka, do środka każdego dajemy żurawinę. Ciasto chowamy do lodówki. Układamy w równych odstępach ciasteczka, do środka każdego dajemy żurawinę. Ciasto chowamy do lodówki. Układamy w równych odstępach ciasteczka, do środka każdego dajemy żurawinę. Ciasto chowamy do lodówki. Układamy w równych odstępach ciasteczka, do środka każdego dajemy żurawinę. Ciasto chowamy do lodówki. Układamy w równych odstępach ciasteczka, do środka każdego dajemy żurawinę. Ciasto chowamy do lodówki.

Krok 5

Galaretkę agrestową rozpuszczamy wg. instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia a następnie chowamy do lodówki. Co jakiś czas sprawdzamy, gdy jest już gęsta ostrożnie wlewamy na ciasto. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • CIASTO STOKROTKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej