Udawany udziec z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udawany udziec z tuńczyka

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby, niestety, nóg nie mają. Udek też nie. Nawet te moje ulubione, czyli tuńczyk, diabeł morski albo sola. Nie znaczy to jednak, że nie da się zrobić UDAWANEGO UDŹCA Z TUŃCZYKA. Wystarczy dobry pomysł.

Krok 2

Najpierw zrób pesto: zmiksuj pomidory z czosnkiem i listkami bazylii. Powoli wlewaj oliwę, nie przerywając miksowania. Dodaj szczyptę soli. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, włącz termoobieg. Przygotuj długi pas pergaminowego papieru do pieczenia. Poukładaj na nim plastry szynki, tak aby lekko zachodziły jeden na drugi. Grubo posmaruj sosem pesto, na wierzchu ułóż posolony i popieprzony filet z tuńczyka. Teraz zawiń rybę w szynkę, pomagając sobie pergaminem. Ostrożnie usuń pergamin, a „udziec” ułóż na blasze i piecz około 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udawany udziec z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udawany udziec z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udawany udziec z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udawany udziec z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udawany udziec z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udawany udziec z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udawany udziec z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udawany udziec z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Młoda kapusta z koperkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej