Cukinia ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia ziołowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

1 łyżka

null

null

3 łyżki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj cukinię i pokrój na talarki o grubości 0,5 cm.

Krok 2

Ułóż na talerzu i posól.

Krok 3

Po pół godzinie, odsącz płyn, przepłucz plastry.

Krok 4

W misce połącz oliwę z octem, musztardą, posiekanymi ziołami, przeciśniętym czosnkiem i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Dodaj sos do cukinii i odstaw na kilka minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej