
Składniki
400 gramów
null
3 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
5 sztuk
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj cukinię i pokrój na talarki o grubości 0,5 cm.
Krok 2
Ułóż na talerzu i posól.
Krok 3
Po pół godzinie, odsącz płyn, przepłucz plastry.
Krok 4
W misce połącz oliwę z octem, musztardą, posiekanymi ziołami, przeciśniętym czosnkiem i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Dodaj sos do cukinii i odstaw na kilka minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej