Cukinia ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia ziołowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

3 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

5 sztuk

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj cukinię i pokrój na talarki o grubości 0,5 cm.

Krok 2

Ułóż na talerzu i posól.

Krok 3

Po pół godzinie, odsącz płyn, przepłucz plastry.

Krok 4

W misce połącz oliwę z octem, musztardą, posiekanymi ziołami, przeciśniętym czosnkiem i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Dodaj sos do cukinii i odstaw na kilka minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej