
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
4 sztuki
1 łyżka
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię przekrój na połowy, usuń miąższ, a następnie pokrój je na kawałki.
Krok 2
Wrzuć je do gorącej wody z dodatkiem soli i cukru. Gotuj przez 7 minut bez przykrycia.
Krok 3
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pomidory, keczup, musztardę, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz oraz cukier i smaż przez 10 minut.
Krok 5
Sos przetrzyj przez sito.
Krok 6
Cukinię wyłóż na talerze i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej