Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
4 sztuki
1 łyżka
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię przekrój na połowy, usuń miąższ, a następnie pokrój je na kawałki.
Krok 2
Wrzuć je do gorącej wody z dodatkiem soli i cukru. Gotuj przez 7 minut bez przykrycia.
Krok 3
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pomidory, keczup, musztardę, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz oraz cukier i smaż przez 10 minut.
Krok 5
Sos przetrzyj przez sito.
Krok 6
Cukinię wyłóż na talerze i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej