Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 łyżeczka

200 gramów

2 sztuki

6 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy przygotowuję według instrukcji opakowania.

Krok 2

Marchewkę obraną kroję we wstążki za pomocą nożyka do obierania warzyw.

Krok 3

Cebulę drobno kroję i przesmażam na oleju. Dodaję sos sojowy, koncentrat pomidorowy, ocet ryżowy, Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona do drobiu i owoców morza, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona do mięs i warzyw. Wlewam odrobinę zimnej wody i podgrzewam. Dodaję marchewkę paski i duszę na wolnym ogniu aż marchewka zrobi się aldente ale ma być krucha.

Krok 4

Podczas duszenia dolewam wodę w miarę potrzeby. Na końcu dodaję liście szpinaku, makaron, The Vegetarian Butcher Lucky Nuggets, i chwilę przesmażam. Przed podaniem dodaję suszone pomidory pokrojone, pistacje posiekane, natkę pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej