Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 łyżeczka

200 gramów

2 sztuki

6 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy przygotowuję według instrukcji opakowania.

Krok 2

Marchewkę obraną kroję we wstążki za pomocą nożyka do obierania warzyw.

Krok 3

Cebulę drobno kroję i przesmażam na oleju. Dodaję sos sojowy, koncentrat pomidorowy, ocet ryżowy, Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona do drobiu i owoców morza, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona do mięs i warzyw. Wlewam odrobinę zimnej wody i podgrzewam. Dodaję marchewkę paski i duszę na wolnym ogniu aż marchewka zrobi się aldente ale ma być krucha.

Krok 4

Podczas duszenia dolewam wodę w miarę potrzeby. Na końcu dodaję liście szpinaku, makaron, The Vegetarian Butcher Lucky Nuggets, i chwilę przesmażam. Przed podaniem dodaję suszone pomidory pokrojone, pistacje posiekane, natkę pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej