Ryżowy makaron z warzywami i nuggetsami vege
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 gram
1 opakowanie
2 łyżeczki
1 łyżeczka
200 gramów
2 sztuki
6 sztuk
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ryżowy przygotowuję według instrukcji opakowania.
Krok 2
Marchewkę obraną kroję we wstążki za pomocą nożyka do obierania warzyw.
Krok 3
Cebulę drobno kroję i przesmażam na oleju. Dodaję sos sojowy, koncentrat pomidorowy, ocet ryżowy, Knorr Przyprawa Orientalna Grubo Mielona do drobiu i owoców morza, Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona do mięs i warzyw. Wlewam odrobinę zimnej wody i podgrzewam. Dodaję marchewkę paski i duszę na wolnym ogniu aż marchewka zrobi się aldente ale ma być krucha.
Krok 4
Podczas duszenia dolewam wodę w miarę potrzeby. Na końcu dodaję liście szpinaku, makaron, The Vegetarian Butcher Lucky Nuggets, i chwilę przesmażam. Przed podaniem dodaję suszone pomidory pokrojone, pistacje posiekane, natkę pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Lucky Nuggets The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej