
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
200 mililitrów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nuggetsy podsmażamy na patelni. Ogórka kroimy przy pomocy obieraczki w długie tasiemki. Skrapiamy ogórka łyżką oliwy, solą oraz chili.
Krok 2
Joghurt mieszamy z sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Kotleciki serwujemy z sałatką posypaną pestkami granata oraz dipem jogurtowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Lucky Nuggets The Vegetarian Butcher
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej