Chrupiące roślinne burgery - przepis | Przepisy.pl pixel

Chrupiące roślinne burgery

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 łyżka

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej grilla lub piekarnik. Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher skrop oliwą z oliwek i usmaż je na grillu lub opiecz w piekarniku zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Pod koniec smażenia Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher podpiecz przekrojone bułki do burgerów. Pokrój pomidory w plastry.

Krok 3

Spód bułki posmaruj majonezem Hellmann’s,. Na wierzchu bułki ułóż Crispy Chic Burger The Vegetarian Butcher, plastry pomidora, liście sałaty, całość przykryj górną bułkę do burgera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące roślinne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące roślinne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące roślinne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące roślinne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące roślinne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące roślinne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące roślinne burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące roślinne burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiące roślinne burgeryChrupiące roślinne burgery

Burgery już dawno przestały być kojarzone z przysmakiem dostępnym wyłącznie dla mięsożerców. Najbardziej oblegane burgerownie serwują coraz więcej bezmięsnych wariantów, dzięki którym każdy może cieszyć się smakiem tego popularnego dania. W naszej wersji tradycyjną wołowinę postanowiliśmy zastąpić chrupiącym kotletem, który z jednej strony do złudzenia przypomina soczystego kurczaka, a z drugiej jest produktem w pełni roślinnym. Brzmi intrygująco? Przygotuj wege burgera we własnej kuchni.

Dla kogo?

W sam raz dla osób, które lubią kuchenne eksperymenty, ale na co dzień nie mają na niezbyt wiele czasu. Zrobienie roślinnego burgera zajmuje tylko 25 minut – to zdecydowanie mniej niż zajmowałoby wyjście do restauracji!

Na jaką okazję?

Chrupiące roślinne burgery to świetny sposób na przełamanie monotonii w porze obiadu. Masz wrażenie, że ostatnio ciągle jesz to samo? Nie pozwól zbliżyć się nudzie smakowej do kuchni i jadalni! Burgery możesz również przygotować na ruszcie podczas spotkania ze znajomymi w ogrodzie lub na działce.

Czy wiesz, że?

Krótkie podpiekanie bułek do burgerów nadaje im przyjemnej chrupkości, jednak podniesienie walorów smakowych nie jest jedynym celem tego procesu. Dzięki niemu majonezowy sos nie zamieni pieczywa w rozmiękłą i mało apetyczną papkę.

Dla urozmaicenia:

W wersji podstawowej przepisu na chrupiące roślinne burgery w ramach warzywnych dodatków uwzględniliśmy pomidora i sałatę. Plastry ogórka konserwowego albo karmelizowana cebula też będą pasować znakomicie.