Ciasto z brzoskwiniami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

66

189 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

447 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1346 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzyj z cukrem pudrem, dodając po 1 jajku, wsyp mąki i proszek do pieczenia.

Krok 2

Wszystko wymieszaj mikserem.

Krok 3

Blachę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż na nie ciasto i wygładź powierzchnię.

Krok 4

Brzoskwinie osącz z zalewy i wysusz na papierowym ręczniku.

Krok 5

Wypukłą stronę umocz w mące i układaj na cieście.

Krok 6

Piecz około 30 minut w 180 stopniach C.

Krok 7

Posyp cukrem pudrem.

2

Opinie o przepisie

  • Ryszard Cebula

    Ryszard Cebula

    Ok polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Jurzysta

    Karolina Jurzysta

    Ciasto pyszne, aczkolwiek zalecam brzoskwinię pokroić w grubą kostkę, ponieważ duże połówki przy jedzeniu od razu odspajały się od ciasta. Do ciasta można dodać więcej cukru pudru ponieważ wg mnie było za mało słodkie. Jak na standardową tortownicę ciasta w proporcji do brzoskwiń jest za mało, dobrze by było, gdyby brzoskwinie były przykryte, więc zalecam zwiększyć nieco ilość składników do ciasta. Ciasto proste w wykonaniu i pyszne. Polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto z brzoskwiniamiCiasto z brzoskwiniami

Łatwiej być nie może! Jeśli szukasz przepisu na szybkie, a także proste w przygotowaniu ciasto – mamy coś w sam raz dla Ciebie.

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy potrzebują sprawdzonego i nieskomplikowanego sposobu na deser niezależnie od okazji. Ciasto z brzoskwiniami to przepis, który jest strzałem w dziesiątkę!

Na jaką okazję?

Na imieniny, urodziny czy do niedzielnej kawy – ciasto ucierane z brzoskwiniami to zawsze dobry wybór. Daj się skusić!

Czy wiesz, że?

Brzoskwinie w puszce są bardzo praktycznym produktem, który zawsze warto mieć w swojej kuchni. Przyda się nie tylko do ciast, ale także do dań wytrawnych. Ciasto z brzoskwinią to jednak najpopularniejsze zastosowanie!

Dla urozmaicenia:

Ciasto z brzoskwinią posypane cukrem pudrem smakuje fantastycznie. Nie żałuj tego słodkiego dodatku.