Crumble z wiśniami lub innymi owocami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

114

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0 gramów

1 opakowanie

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 sztuka

40 dekagramów

1 łyżeczka

0 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasięę utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym, wymieszać z jajkiem i skórką cytrynową.

Krok 2

Dosypać mąkę i proszek do pieczenia. Rękoma zagnieść ciasto o konsystencji kruszonki.

Krok 3

Połowę przygotowanej kruszonki wylepić natłuszczoną formę do tart o średnicy 26 cm. Ciasto wstawić do piekarnika o temp 200*C i podpiekać około 15 minut.

Krok 4

Odsączone i wypestkowane wiśnie wymieszać z konfiturą i równomiernie rozsmarować na cieście.

Krok 5

Posypać pozostałą kruszonką i w tej samej temperaturze piec jeszcze około 20-25 minut. Gotowe ciasto wyjąć z formy, ostudzić na specjalnej kratce kuchennej.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej