Czekoladki z galaretką owocową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladki z galaretką owocową

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej. Wypełniam zagłębienia foremek, lepiej grubiej niż zbyt cienko. :) Chowam do lodówki, by czekolada zastygła.

Krok 2

Miksuję truskawki i mieszam z przestudzoną żelatyną. Żelatynę rozpuściłam we wrzątku, ale dodaję przestudzoną. Napełniam galaretką foremki do 80% wysokości.

Krok 3

Po schłodzeniu galaretki, dopełniam całość czekoladą, równam. Chowam, by zastygło.

Krok 4

Ostrożnie wyjmuję czekoladki. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladki z galaretką owocową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladki z galaretką owocową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladki z galaretką owocową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladki z galaretką owocową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladki z galaretką owocową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladki z galaretką owocową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladki z galaretką owocową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladki z galaretką owocową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej