
Składniki
100 gramów
2 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej. Wypełniam zagłębienia foremek, lepiej grubiej niż zbyt cienko. :) Chowam do lodówki, by czekolada zastygła.
Krok 2
Miksuję truskawki i mieszam z przestudzoną żelatyną. Żelatynę rozpuściłam we wrzątku, ale dodaję przestudzoną. Napełniam galaretką foremki do 80% wysokości.
Krok 3
Po schłodzeniu galaretki, dopełniam całość czekoladą, równam. Chowam, by zastygło.
Krok 4
Ostrożnie wyjmuję czekoladki. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej