Czekoladowa kostka z piankami

- Krok 1Wsyp do miski posiekaną czekoladę, dodaj mleko z puszki i Kasię. Ustaw na garnku z gorącą wodą i podgrzewaj w kąpieli wodnej, aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki się połączą.
- Krok 2Do rozpuszczonej czekolady dodaj orzechy, żurawinę i pianki. Wszystko razem wymieszaj. Foremkę o wymiarach 20 x 20 cm wyłóż papierem do pieczenia.
- Krok 3Otrzymaną masę przełóż do foremki i wyrównaj. Odstaw do lodówki, (najlepiej na noc) by całość dobrze stężała.
- Krok 4Schłodzoną masę wyjmij z foremki, usuń papier i pokrój na kawałki. Przechowuj w chłodnym miejscu.

Siedzisz w domu i nagle dostajesz wiadomość od przyjaciółki, czy może Cię odwiedzić, bo akurat jest w pobliżu? A może w ferworze obowiązków zdarzy Ci się zapomnieć o planowanych odwiedzinach gości? I choć sytuacja wydaje się kryzysowa, nawet w tym wypadku znajdzie się rozwiązanie! Sięgnij po przepis na czekoladową kostkę z piankami i stwórz pyszny i prosty deser, z którym nie grozi Ci żadna porażka!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów czekolady. Z miłości do słodkości!
Na jaką okazję?
Czekoladowa kostka z piankami przyda się na niespodziewaną wizytę znajomych, a także w sytuacji, kiedy nie jesteś zwolennikiem słodyczy ze sklepu i wolisz przygotować je na własną rękę.
Czy wiesz, że?
Do wyprodukowania kilograma czekolady potrzebne jest aż 8000 ziaren kakaowca!
Dla urozmaicenia:
Do środka czekoladowej kostki możesz dodać także morele, śliwki lub owocową galaretkę.