Czosnkowe wątróbki w śmietance przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowe wątróbki w śmietance

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

6 łyżek

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać połowę oleju i smażyć cebule mieszając aż sie stanie szklista. Przełożyć z patelni do miseczki.

Krok 2

Oczyścić i osuszyć wątróbki. Posypać Delikatem i pieprzem .Oprószyć mąką.

Krok 3

Rozgrzać resztę oleju z masłem i smażyć wątróbki na rumiano , dodać cebulę .Posypać rozkruszonymi mini kostkami Czosnek i Pietruszka. Zalać śmietanką i dusić na małym gazie 5 minut. Doprawić sos Delikatem w płynie.

Krok 4

Podawać z ciemnym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej