Czosnkowe wątróbki w śmietance przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowe wątróbki w śmietance

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

6 łyżek

2 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać połowę oleju i smażyć cebule mieszając aż sie stanie szklista. Przełożyć z patelni do miseczki.

Krok 2

Oczyścić i osuszyć wątróbki. Posypać Delikatem i pieprzem .Oprószyć mąką.

Krok 3

Rozgrzać resztę oleju z masłem i smażyć wątróbki na rumiano , dodać cebulę .Posypać rozkruszonymi mini kostkami Czosnek i Pietruszka. Zalać śmietanką i dusić na małym gazie 5 minut. Doprawić sos Delikatem w płynie.

Krok 4

Podawać z ciemnym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej