
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
6 łyżek
0.5 kilograma
3 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać połowę oleju i smażyć cebule mieszając aż sie stanie szklista. Przełożyć z patelni do miseczki.
Krok 2
Oczyścić i osuszyć wątróbki. Posypać Delikatem i pieprzem .Oprószyć mąką.
Krok 3
Rozgrzać resztę oleju z masłem i smażyć wątróbki na rumiano , dodać cebulę .Posypać rozkruszonymi mini kostkami Czosnek i Pietruszka. Zalać śmietanką i dusić na małym gazie 5 minut. Doprawić sos Delikatem w płynie.
Krok 4
Podawać z ciemnym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej