Czosnkowe wątróbki w śmietance przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czosnkowe wątróbki w śmietance

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

6 łyżek

0.5 kilograma

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać połowę oleju i smażyć cebule mieszając aż sie stanie szklista. Przełożyć z patelni do miseczki.

Krok 2

Oczyścić i osuszyć wątróbki. Posypać Delikatem i pieprzem .Oprószyć mąką.

Krok 3

Rozgrzać resztę oleju z masłem i smażyć wątróbki na rumiano , dodać cebulę .Posypać rozkruszonymi mini kostkami Czosnek i Pietruszka. Zalać śmietanką i dusić na małym gazie 5 minut. Doprawić sos Delikatem w płynie.

Krok 4

Podawać z ciemnym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czosnkowe wątróbki w śmietance - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej