Do góry nogami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

18 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

15 dekagramów

4 sztuki

15 dekagramów

40 dekagramów

2 łyżki

ciasto kokosowe:

4 sztuki

15 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżka

ciasto orzechowe:

4 sztuki

15 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

krem:

9 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto kruche zagnieść, podzielić na dwie części, schłodzić.

Krok 2

Na ciasto kokosowe ubić białka z cukrem, dodać wiórki kokosowe i mąkę.

Krok 3

Na ciasto orzechowe ubić białka z cukrem, dodać żółtka, następnie wolno mieszając, dodać orzechy, bułkę tartą, mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 4

Jabłka usmażyć następnie wsypać galaretkę, ostudzić.

Krok 5

Pół kruchego ciasta rozwałkować, wsadzić do dużej formy, wyłożyć na nie masę jabłkową.

Krok 6

Na masę jabłkową wyłożyć ciasto kokosowe, a potem orzechowe.

Krok 7

Wszystko przykryć drugą połową kruchego ciasta.

Krok 8

Po upieczeniu ostudzić i przewrócić do góry nogami, polać czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Do góry nogami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej