Gomułka z sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gomułka z sera

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2500 mililitrów

2 sztuki

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej w garnku. W międzyczasie cały twaróg przetrzyj przez sito.

Krok 2

Dodaj go do mleka i poczekaj do momentu, gdy całość się zetnie.

Krok 3

Masę odsącz na sitku z bardzo drobnymi oczkami. Przełóż gorącą masę do miski, wbij jajka, dodaj masło i kminek, ucieraj.

Krok 4

Z masy uformuj kulę, przełóż do lnianego woreczka owiń czystą ścierką. Zawiń w gazetę i powieś w przewiewnym miejscu, aby przeschła. Następnie podawaj gotowy ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej