Gomułka z sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gomułka z sera

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2500 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej w garnku. W międzyczasie cały twaróg przetrzyj przez sito.

Krok 2

Dodaj go do mleka i poczekaj do momentu, gdy całość się zetnie.

Krok 3

Masę odsącz na sitku z bardzo drobnymi oczkami. Przełóż gorącą masę do miski, wbij jajka, dodaj masło i kminek, ucieraj.

Krok 4

Z masy uformuj kulę, przełóż do lnianego woreczka owiń czystą ścierką. Zawiń w gazetę i powieś w przewiewnym miejscu, aby przeschła. Następnie podawaj gotowy ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej