Gomułka z sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gomułka z sera

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2500 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej w garnku. W międzyczasie cały twaróg przetrzyj przez sito.

Krok 2

Dodaj go do mleka i poczekaj do momentu, gdy całość się zetnie.

Krok 3

Masę odsącz na sitku z bardzo drobnymi oczkami. Przełóż gorącą masę do miski, wbij jajka, dodaj masło i kminek, ucieraj.

Krok 4

Z masy uformuj kulę, przełóż do lnianego woreczka owiń czystą ścierką. Zawiń w gazetę i powieś w przewiewnym miejscu, aby przeschła. Następnie podawaj gotowy ser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gomułka z sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej