
Składniki
1 szklanka
4 szczypty
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
1 pęczek
6 łyżek
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety podzielić na małe kawałki , oprószyć solą i pieprzem .
Krok 2
Mąkę , wodę , piwo i jako zmiksować na jednolitą masę . Kawałki ryby moczyć w cieście , smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju , odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym . Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem , skropić sokiem z cytryny . Fileciki są równie pyszne na ciepło , jak i na zimno . Serwuj je z sosem keczupowo - majonezowym .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej