Gorące rynki . przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorące rynki .

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 szczypty

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 pęczek

6 łyżek

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety podzielić na małe kawałki , oprószyć solą i pieprzem .

Krok 2

Mąkę , wodę , piwo i jako zmiksować na jednolitą masę . Kawałki ryby moczyć w cieście , smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju , odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym . Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem , skropić sokiem z cytryny . Fileciki są równie pyszne na ciepło , jak i na zimno . Serwuj je z sosem keczupowo - majonezowym .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej