Gorące rynki . przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorące rynki .

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 szczypty

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 pęczek

6 łyżek

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety podzielić na małe kawałki , oprószyć solą i pieprzem .

Krok 2

Mąkę , wodę , piwo i jako zmiksować na jednolitą masę . Kawałki ryby moczyć w cieście , smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju , odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym . Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem , skropić sokiem z cytryny . Fileciki są równie pyszne na ciepło , jak i na zimno . Serwuj je z sosem keczupowo - majonezowym .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej