Gorące rynki . przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorące rynki .

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

6 łyżek

1 łyżka

4 szczypty

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety podzielić na małe kawałki , oprószyć solą i pieprzem .

Krok 2

Mąkę , wodę , piwo i jako zmiksować na jednolitą masę . Kawałki ryby moczyć w cieście , smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju , odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym . Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem , skropić sokiem z cytryny . Fileciki są równie pyszne na ciepło , jak i na zimno . Serwuj je z sosem keczupowo - majonezowym .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorące rynki . - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej