
Składniki
3 łyżeczki
2 łyżeczki
1 sztuka
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszkę kroimy na około 2 cm plastry i grillujemy z obu stron.
Krok 2
3 plastry układamy na talerzyku, jeden na drugim.
Krok 3
Na brzegu każdej gruszki nakładamy po pół łyżeczki żurawiny i posypujemy płatkami migdałowymi.
Krok 4
Całość posypujemy cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej