Grillowana wątróbka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana wątróbka z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Wątróbki ułóż na tacce i upiecz na grillu.

Krok 3

Jabłka ułóż na brzegu rusztu i piecz około 4 minuty.

Krok 4

Ułóż je na talerzu obok wątróbki. Oprósz majerankiem, solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej