Grillowana wątróbka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana wątróbka z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Wątróbki ułóż na tacce i upiecz na grillu.

Krok 3

Jabłka ułóż na brzegu rusztu i piecz około 4 minuty.

Krok 4

Ułóż je na talerzu obok wątróbki. Oprósz majerankiem, solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej