Grillowana wątróbka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana wątróbka z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Wątróbki ułóż na tacce i upiecz na grillu.

Krok 3

Jabłka ułóż na brzegu rusztu i piecz około 4 minuty.

Krok 4

Ułóż je na talerzu obok wątróbki. Oprósz majerankiem, solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej