Grillowana wątróbka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana wątróbka z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, pokrój w ćwiartki i usuń gniazda nasienne.

Krok 2

Wątróbki ułóż na tacce i upiecz na grillu.

Krok 3

Jabłka ułóż na brzegu rusztu i piecz około 4 minuty.

Krok 4

Ułóż je na talerzu obok wątróbki. Oprósz majerankiem, solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana wątróbka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej