
Składniki
100 gramów
50 gramów
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba tostowego przekrój po przekątnej na trójkąty (jeśli grzanki mają być podane jako przekąska możesz pokroić je ponownie na mniejsze trójkąciki lub wyciąć z nich różne kształty).
Krok 2
Do miękkiego masła lub margaryny skrusz mini kostkę czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ser zetrzyj na tarce, na największych oczkach.
Krok 4
Kromki posmaruj gotowym masłem i włóż do piekarnika. Piecz do uzyskania chrupkości.
Krok 5
Po wyjęciu z piekarnika posyp przygotowanym serem. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej