Grzanki czosnkowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki czosnkowo-serowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba tostowego przekrój po przekątnej na trójkąty (jeśli grzanki mają być podane jako przekąska możesz pokroić je ponownie na mniejsze trójkąciki lub wyciąć z nich różne kształty).

Krok 2

Do miękkiego masła lub margaryny skrusz mini kostkę czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce, na największych oczkach.

Krok 4

Kromki posmaruj gotowym masłem i włóż do piekarnika. Piecz do uzyskania chrupkości.

Krok 5

Po wyjęciu z piekarnika posyp przygotowanym serem. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej