Grzanki czosnkowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki czosnkowo-serowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromki chleba tostowego przekrój po przekątnej na trójkąty (jeśli grzanki mają być podane jako przekąska możesz pokroić je ponownie na mniejsze trójkąciki lub wyciąć z nich różne kształty).

Krok 2

Do miękkiego masła lub margaryny skrusz mini kostkę czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce, na największych oczkach.

Krok 4

Kromki posmaruj gotowym masłem i włóż do piekarnika. Piecz do uzyskania chrupkości.

Krok 5

Po wyjęciu z piekarnika posyp przygotowanym serem. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki czosnkowo-serowe  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej