
Składniki
100 gramów
50 gramów
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromki chleba tostowego przekrój po przekątnej na trójkąty (jeśli grzanki mają być podane jako przekąska możesz pokroić je ponownie na mniejsze trójkąciki lub wyciąć z nich różne kształty).
Krok 2
Do miękkiego masła lub margaryny skrusz mini kostkę czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Ser zetrzyj na tarce, na największych oczkach.
Krok 4
Kromki posmaruj gotowym masłem i włóż do piekarnika. Piecz do uzyskania chrupkości.
Krok 5
Po wyjęciu z piekarnika posyp przygotowanym serem. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej