
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
7 łyżek
null
600 gramów
null
null
2 łyżki
3 sztuki
20 sztuk
0.5 szklanki
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w dużą kostkę, oprósz solą, pieprzem, papryką i oregano. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 0,5 godziny.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidorki przekrój na połowy, cukinię pokrój na półplasterki.
Krok 3
Mięso wyjmij z lodówki i oprósz mąką. Zrumień na połowie oleju i przełóż na talerz.
Krok 4
Wlej pozostały olej i przesmaż cebulę z czosnkiem. Dołóż mięso i cukinię, smaż, mieszając 5 minut.
Krok 5
Wlej bulion Knorr, dodaj pomidorki i osączone oliwki, oprósz solą i pieprzem. Duś pod przykryciem 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej