
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
7 łyżek
null
600 gramów
null
null
2 łyżki
3 sztuki
20 sztuk
0.5 szklanki
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w dużą kostkę, oprósz solą, pieprzem, papryką i oregano. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 0,5 godziny.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidorki przekrój na połowy, cukinię pokrój na półplasterki.
Krok 3
Mięso wyjmij z lodówki i oprósz mąką. Zrumień na połowie oleju i przełóż na talerz.
Krok 4
Wlej pozostały olej i przesmaż cebulę z czosnkiem. Dołóż mięso i cukinię, smaż, mieszając 5 minut.
Krok 5
Wlej bulion Knorr, dodaj pomidorki i osączone oliwki, oprósz solą i pieprzem. Duś pod przykryciem 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej