Indyk z cukinią i oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

7 łyżek

null

600 gramów

null

null

2 łyżki

3 sztuki

20 sztuk

0.5 szklanki

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę, oprósz solą, pieprzem, papryką i oregano. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 0,5 godziny.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, pomidorki przekrój na połowy, cukinię pokrój na półplasterki.

Krok 3

Mięso wyjmij z lodówki i oprósz mąką. Zrumień na połowie oleju i przełóż na talerz.

Krok 4

Wlej pozostały olej i przesmaż cebulę z czosnkiem. Dołóż mięso i cukinię, smaż, mieszając 5 minut.

Krok 5

Wlej bulion Knorr, dodaj pomidorki i osączone oliwki, oprósz solą i pieprzem. Duś pod przykryciem 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk z cukinią i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk z cukinią i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk z cukinią i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk z cukinią i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk z cukinią i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk z cukinią i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk z cukinią i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Dorsz po włosku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej