Jagły z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagły z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 szklanki

3 łyżeczki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę opłukaj na sicie, zalej mlekiem, dodaj szczyptę soli i cukier waniliowy.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu pod przykryciem do czasu, gdy kasza wchłonie cały płyn.

Krok 3

Wiśnie opłukaj, wydryluj, posyp w rondelku cukrem i cynamonem, dodaj około 0,5 szklanki wody i gotuj na małym ogniu 5 minut.

Krok 4

Jabłka obierz i pokrój w ósemki, dodaj do wiśni i gotuj jeszcze 2-3 minuty.

Krok 5

Mąkę rozprowadź w 3 łyżkach zimnej wody, dodaj do owoców, mieszać do momentu, gdy się zagotuje. Z kaszy ułóż kopczyki, polej je sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej