
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
0.5 szklanki
3 łyżeczki
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę opłukaj na sicie, zalej mlekiem, dodaj szczyptę soli i cukier waniliowy.
Krok 2
Gotuj na małym ogniu pod przykryciem do czasu, gdy kasza wchłonie cały płyn.
Krok 3
Wiśnie opłukaj, wydryluj, posyp w rondelku cukrem i cynamonem, dodaj około 0,5 szklanki wody i gotuj na małym ogniu 5 minut.
Krok 4
Jabłka obierz i pokrój w ósemki, dodaj do wiśni i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Krok 5
Mąkę rozprowadź w 3 łyżkach zimnej wody, dodaj do owoców, mieszać do momentu, gdy się zagotuje. Z kaszy ułóż kopczyki, polej je sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej