Jagły z owocami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 szklanki

3 łyżeczki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę opłukaj na sicie, zalej mlekiem, dodaj szczyptę soli i cukier waniliowy.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu pod przykryciem do czasu, gdy kasza wchłonie cały płyn.

Krok 3

Wiśnie opłukaj, wydryluj, posyp w rondelku cukrem i cynamonem, dodaj około 0,5 szklanki wody i gotuj na małym ogniu 5 minut.

Krok 4

Jabłka obierz i pokrój w ósemki, dodaj do wiśni i gotuj jeszcze 2-3 minuty.

Krok 5

Mąkę rozprowadź w 3 łyżkach zimnej wody, dodaj do owoców, mieszać do momentu, gdy się zagotuje. Z kaszy ułóż kopczyki, polej je sosem.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej