Jagły z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagły z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 szklanki

3 łyżeczki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę opłukaj na sicie, zalej mlekiem, dodaj szczyptę soli i cukier waniliowy.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu pod przykryciem do czasu, gdy kasza wchłonie cały płyn.

Krok 3

Wiśnie opłukaj, wydryluj, posyp w rondelku cukrem i cynamonem, dodaj około 0,5 szklanki wody i gotuj na małym ogniu 5 minut.

Krok 4

Jabłka obierz i pokrój w ósemki, dodaj do wiśni i gotuj jeszcze 2-3 minuty.

Krok 5

Mąkę rozprowadź w 3 łyżkach zimnej wody, dodaj do owoców, mieszać do momentu, gdy się zagotuje. Z kaszy ułóż kopczyki, polej je sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej