
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
0.5 szklanki
3 łyżeczki
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę opłukaj na sicie, zalej mlekiem, dodaj szczyptę soli i cukier waniliowy.
Krok 2
Gotuj na małym ogniu pod przykryciem do czasu, gdy kasza wchłonie cały płyn.
Krok 3
Wiśnie opłukaj, wydryluj, posyp w rondelku cukrem i cynamonem, dodaj około 0,5 szklanki wody i gotuj na małym ogniu 5 minut.
Krok 4
Jabłka obierz i pokrój w ósemki, dodaj do wiśni i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Krok 5
Mąkę rozprowadź w 3 łyżkach zimnej wody, dodaj do owoców, mieszać do momentu, gdy się zagotuje. Z kaszy ułóż kopczyki, polej je sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























