
Składniki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
0.5 szklanki
3 łyżeczki
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę opłukaj na sicie, zalej mlekiem, dodaj szczyptę soli i cukier waniliowy.
Krok 2
Gotuj na małym ogniu pod przykryciem do czasu, gdy kasza wchłonie cały płyn.
Krok 3
Wiśnie opłukaj, wydryluj, posyp w rondelku cukrem i cynamonem, dodaj około 0,5 szklanki wody i gotuj na małym ogniu 5 minut.
Krok 4
Jabłka obierz i pokrój w ósemki, dodaj do wiśni i gotuj jeszcze 2-3 minuty.
Krok 5
Mąkę rozprowadź w 3 łyżkach zimnej wody, dodaj do owoców, mieszać do momentu, gdy się zagotuje. Z kaszy ułóż kopczyki, polej je sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej