Jagły z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

0.5 szklanki

3 łyżeczki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę opłukaj na sicie, zalej mlekiem, dodaj szczyptę soli i cukier waniliowy.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu pod przykryciem do czasu, gdy kasza wchłonie cały płyn.

Krok 3

Wiśnie opłukaj, wydryluj, posyp w rondelku cukrem i cynamonem, dodaj około 0,5 szklanki wody i gotuj na małym ogniu 5 minut.

Krok 4

Jabłka obierz i pokrój w ósemki, dodaj do wiśni i gotuj jeszcze 2-3 minuty.

Krok 5

Mąkę rozprowadź w 3 łyżkach zimnej wody, dodaj do owoców, mieszać do momentu, gdy się zagotuje. Z kaszy ułóż kopczyki, polej je sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagły z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kolorowa sałatka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej