Składniki
null
null
8 sztuk
3 sztuki
50 gramów
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na pół.
Krok 2
Łyżeczką delikatnie wyciągnij żółtka, które następnie wyciśnij do miseczki przez wyciskacz do czosnku.
Krok 3
Utrzyj masło, po czym dodaj majonez, przetarte żółtka, wyciśnięty czosnek, niewiele soli i pieprzu.
Krok 4
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Połówki białek napełnij farszem za pomocą łyżeczki, ułóż na półmisku.
Krok 5
Posiekaj szczypiorek i posyp.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej