Jajka faszerowane czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

8 sztuk

3 sztuki

50 gramów

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na pół.

Krok 2

Łyżeczką delikatnie wyciągnij żółtka, które następnie wyciśnij do miseczki przez wyciskacz do czosnku.

Krok 3

Utrzyj masło, po czym dodaj majonez, przetarte żółtka, wyciśnięty czosnek, niewiele soli i pieprzu.

Krok 4

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Połówki białek napełnij farszem za pomocą łyżeczki, ułóż na półmisku.

Krok 5

Posiekaj szczypiorek i posyp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bułki maślane
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej