Składniki
null
null
8 sztuk
3 sztuki
50 gramów
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na pół.
Krok 2
Łyżeczką delikatnie wyciągnij żółtka, które następnie wyciśnij do miseczki przez wyciskacz do czosnku.
Krok 3
Utrzyj masło, po czym dodaj majonez, przetarte żółtka, wyciśnięty czosnek, niewiele soli i pieprzu.
Krok 4
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Połówki białek napełnij farszem za pomocą łyżeczki, ułóż na półmisku.
Krok 5
Posiekaj szczypiorek i posyp.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej