
Składniki
null
null
8 sztuk
3 sztuki
50 gramów
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na pół.
Krok 2
Łyżeczką delikatnie wyciągnij żółtka, które następnie wyciśnij do miseczki przez wyciskacz do czosnku.
Krok 3
Utrzyj masło, po czym dodaj majonez, przetarte żółtka, wyciśnięty czosnek, niewiele soli i pieprzu.
Krok 4
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Połówki białek napełnij farszem za pomocą łyżeczki, ułóż na półmisku.
Krok 5
Posiekaj szczypiorek i posyp.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej