Jajka faszerowane czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

8 sztuk

3 sztuki

50 gramów

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na pół.

Krok 2

Łyżeczką delikatnie wyciągnij żółtka, które następnie wyciśnij do miseczki przez wyciskacz do czosnku.

Krok 3

Utrzyj masło, po czym dodaj majonez, przetarte żółtka, wyciśnięty czosnek, niewiele soli i pieprzu.

Krok 4

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Połówki białek napełnij farszem za pomocą łyżeczki, ułóż na półmisku.

Krok 5

Posiekaj szczypiorek i posyp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej