
Składniki
null
null
8 sztuk
3 sztuki
50 gramów
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na pół.
Krok 2
Łyżeczką delikatnie wyciągnij żółtka, które następnie wyciśnij do miseczki przez wyciskacz do czosnku.
Krok 3
Utrzyj masło, po czym dodaj majonez, przetarte żółtka, wyciśnięty czosnek, niewiele soli i pieprzu.
Krok 4
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Połówki białek napełnij farszem za pomocą łyżeczki, ułóż na półmisku.
Krok 5
Posiekaj szczypiorek i posyp.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej