Jajka faszerowane czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

8 sztuk

3 sztuki

50 gramów

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na pół.

Krok 2

Łyżeczką delikatnie wyciągnij żółtka, które następnie wyciśnij do miseczki przez wyciskacz do czosnku.

Krok 3

Utrzyj masło, po czym dodaj majonez, przetarte żółtka, wyciśnięty czosnek, niewiele soli i pieprzu.

Krok 4

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Połówki białek napełnij farszem za pomocą łyżeczki, ułóż na półmisku.

Krok 5

Posiekaj szczypiorek i posyp.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka faszerowane czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej