Jogurtowe ciasto z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

72

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1301 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szklanka

3 szklanki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

2 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Odmierzamy 2 łyżki mąki i obsypujemy nimi maliny.

Krok 3

W oddzielnej miseczce miksujemy na jasną, puszystą masę jajka z cukrami.

Krok 4

Następnie powoli dodajemy jogurt, olej oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.

Krok 5

Blaszkę do pieczenia (w oryginalnym przepisie 22 x 33 cm. u mnie tortownica o śr. 26 cm) smarujemy Kasią i wysypujemy bułką tartą lub kaszką manną.

Krok 6

Ciasto wylewamy do formy na wierzch, układamy maliny.

Krok 7

Pieczemy w temp. 180 C przez 45-50 min. do suchego patyczka. Smacznego.

2

Opinie o przepisie

  • Beata Skawińska-Szafranek

    Beata Skawińska-Szafranek, 02.09.2017

    Zrobiłam, bardzo szybkie, smaczne i wyszło.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Karczmarczyk

    Agnieszka Karczmarczyk, 21.07.2017

    Bardzo łatwe ciasto do zrobienia,szybko się robi polecam !:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej