Ciasto jogurtowe z malinami - przepis na placek | Przepisy.pl pixel

Jogurtowe ciasto z malinami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

91

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1412 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1245 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szklanka

3 szklanki

1.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

2 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Odmierzamy 2 łyżki mąki i obsypujemy nimi maliny.

Krok 3

W oddzielnej miseczce miksujemy na jasną, puszystą masę jajka z cukrami.

Krok 4

Następnie powoli dodajemy jogurt, olej oraz mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.

Krok 5

Blaszkę do pieczenia (w oryginalnym przepisie 22 x 33 cm. u mnie tortownica o śr. 26 cm) smarujemy Kasią i wysypujemy bułką tartą lub kaszką manną.

Krok 6

Ciasto wylewamy do formy na wierzch, układamy maliny.

Krok 7

Pieczemy w temp. 180 C przez 45-50 min. do suchego patyczka. Smacznego.

3

Opinie o przepisie

  • Beata Skawińska-Szafranek

    Beata Skawińska-Szafranek , 02.09.2017

    Zrobiłam, bardzo szybkie, smaczne i wyszło.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Agnieszka Karczmarczyk

    Agnieszka Karczmarczyk , 21.07.2017

    Bardzo łatwe ciasto do zrobienia,szybko się robi polecam !:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurtowe ciasto z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej