Jojo

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

1 opakowanie

20 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

masa:

1 opakowanie

1 opakowanie

4 sztuki

6 łyżek

masa galaretkowa:

3 opakowania

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeżeli chodzi o ciasto to wszystkie podane składniki zagnieść, dobrze wyrobić i podzielić na 3 równe części.

Krok 2

Każdą cześć rozłożyć na dobrze wysmarowanej blasze.

Krok 3

Piec na złoty kolor po 15 minut każdą część w temp. 170.

Krok 4

Masa: Kasię utrzeć razem z cukrem waniliowym i cukrem pudrem i żółtkami.

Krok 5

Masa galaretkowa: 3 galaretki rozpuścić w 1 litrze wody i po ostygnięciu, gdy zacznie lekko gęstnieć, dodać dżem z porzeczki.

Krok 6

Gdy placki już ostygną, to blachę wyłożyć folią i kładziemy: ciasto-masa-ciasto-galaretka-ciasto.

Krok 7

I możemy polać lukrem. Życzę smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jojo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jojo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jojo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jojo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jojo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jojo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jojo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej