Jojo

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

492

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 sztuka

1 łyżeczka

3 szklanki

6 łyżek

4 sztuki

3 łyżki

masa:

1 opakowanie

masa galaretkowa:

3 opakowania

1 słoik

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeżeli chodzi o ciasto to wszystkie podane składniki zagnieść, dobrze wyrobić i podzielić na 3 równe części.

Krok 2

Każdą cześć rozłożyć na dobrze wysmarowanej blasze.

Krok 3

Piec na złoty kolor po 15 minut każdą część w temp. 170.

Krok 4

Masa: Kasię utrzeć razem z cukrem waniliowym i cukrem pudrem i żółtkami.

Krok 5

Masa galaretkowa: 3 galaretki rozpuścić w 1 litrze wody i po ostygnięciu, gdy zacznie lekko gęstnieć, dodać dżem z porzeczki.

Krok 6

Gdy placki już ostygną, to blachę wyłożyć folią i kładziemy: ciasto-masa-ciasto-galaretka-ciasto.

Krok 7

I możemy polać lukrem. Życzę smacznego!

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej