Kaczka duszona z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka duszona z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

5 łyżek

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę ułóż żaroodpornym naczyniu, włóż do piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180 stopni.

Krok 2

Wyjmij z piekarnika, ostudź i pokrój na kawałki.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju usmaż pokrojoną cebulę i czosnek.

Krok 4

Wsyp orzechy, paprykę, imbir, włóż kaczkę, wlej mleko i duś 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka duszona z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej