
Składniki
null
30 gramów
20 gramów
250 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
45 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaczkę oczyść, umyj i zalej wodą. Włoszczyznę pokrój.
Krok 2
Dodaj pokrojoną włoszczyznę i sól. Gotuj do miękkości.
Krok 3
Następnie wyjmij mięso i przecedź rosół.
Krok 4
Masło zarumień z mąką, rozprowadź rosołem i dodaj karmel.
Krok 5
Korniszony i grzyby drobno posiekaj, po czym wrzuć do sosu i zagotuj. Przygotowanym sosem polej kaczkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej