
Składniki
null
30 gramów
20 gramów
250 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
45 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaczkę oczyść, umyj i zalej wodą. Włoszczyznę pokrój.
Krok 2
Dodaj pokrojoną włoszczyznę i sól. Gotuj do miękkości.
Krok 3
Następnie wyjmij mięso i przecedź rosół.
Krok 4
Masło zarumień z mąką, rozprowadź rosołem i dodaj karmel.
Krok 5
Korniszony i grzyby drobno posiekaj, po czym wrzuć do sosu i zagotuj. Przygotowanym sosem polej kaczkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej