
Składniki
null
30 gramów
20 gramów
250 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
45 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaczkę oczyść, umyj i zalej wodą. Włoszczyznę pokrój.
Krok 2
Dodaj pokrojoną włoszczyznę i sól. Gotuj do miękkości.
Krok 3
Następnie wyjmij mięso i przecedź rosół.
Krok 4
Masło zarumień z mąką, rozprowadź rosołem i dodaj karmel.
Krok 5
Korniszony i grzyby drobno posiekaj, po czym wrzuć do sosu i zagotuj. Przygotowanym sosem polej kaczkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























