
Składniki
null
30 gramów
20 gramów
250 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
45 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaczkę oczyść, umyj i zalej wodą. Włoszczyznę pokrój.
Krok 2
Dodaj pokrojoną włoszczyznę i sól. Gotuj do miękkości.
Krok 3
Następnie wyjmij mięso i przecedź rosół.
Krok 4
Masło zarumień z mąką, rozprowadź rosołem i dodaj karmel.
Krok 5
Korniszony i grzyby drobno posiekaj, po czym wrzuć do sosu i zagotuj. Przygotowanym sosem polej kaczkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej