duplikat z wierszem 7 pixel

Kaczka po kurpiowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

30 gramów

20 gramów

250 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

45 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę oczyść, umyj i zalej wodą. Włoszczyznę pokrój.

Krok 2

Dodaj pokrojoną włoszczyznę i sól. Gotuj do miękkości.

Krok 3

Następnie wyjmij mięso i przecedź rosół.

Krok 4

Masło zarumień z mąką, rozprowadź rosołem i dodaj karmel.

Krok 5

Korniszony i grzyby drobno posiekaj, po czym wrzuć do sosu i zagotuj. Przygotowanym sosem polej kaczkę.

Tagi:drób
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka po kurpiowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak Cordon Bleu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

Zobacz również