PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatka jest idealna do mięs grillowanych lub jako zachcianka na coś słodkiego, a nie koniecznie niezdrowego. Zamiast batonika idealna!!:D

Krok 2

Rodzynki namoczyć!!!!!

Krok 3

Kapustę (środek liścia-ten twardawy często wykrajam i wyrzucam) poszatkować.

Krok 4

Brzoskwinie obrać ze skórki, pozbyc się pestki i pokroić w kostkę ( możecie również użyć brzoskwiń z puszki ). Rodzynki odsączyć na sitku, połaczyć z kapustą oraz brzoskwiniami. Wymieszać z jogurtem ( ja dałam połowę kubeczka 200 g - resztę wypiłam :) ) Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej