
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
2 plastry
2 plastry
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw usmaż boczek na patelni, aż będzie chrupiący. Zalecamy również opiekanie chleba, aby kromki były złociste. Po opieczeniu posmaruj jedną kromkę majonezem, posyp serem i grilluj na tej samej patelni.
Krok 2
Następnie na patelni z odrobiną masła lub oleju rozbij jajka, dopraw je szczyptą soli i pieprzu i smaż do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia. Zalecamy pozostawienie żółtka lekko płynnego, co nada kanapce dodatkowej soczystości.
Krok 3
Aby wykończyć kanapkę, posmaruj drugą kromkę chleba majonezem, połóż na niej zrumieniony boczek i ułóż dwa jajka. Na wierzchu ułożyć przygotowaną wcześniej kromkę chleba z opiekanym serem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej