Kanapki z pastą twarogowo-warzywną

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

56 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

12 łyżeczek

240 gramów

120 gramów

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser rozgnieć widelcem, dodaj jogurt naturalny i wymieszaj.

Kanapki z pastą twarogowo-warzywną - Krok 1

Krok 2

Paprykę umyj, osusz i zetrzyj na tarce, po czym dodaj do sera.

Kanapki z pastą twarogowo-warzywną - Krok 2

Krok 3

Szczypiorek umyj, osusz i drobno pokrój, po czym dodaj do sera. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku.

Kanapki z pastą twarogowo-warzywną - Krok 3

Krok 4

Posmaruj chleb Florą ProActiv, a następnie nałóż pastę twarogowo-warzywną.

Kanapki z pastą twarogowo-warzywną - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, miedzi oraz witamin: A, E, B2, B6 i C.

1

Opinie o przepisie

  • Mary Janee

    Mary Janee

    Chętnie spróbuję :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z pastą twarogowo-warzywną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z pastą twarogowo-warzywną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z pastą twarogowo-warzywną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z pastą twarogowo-warzywną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z pastą twarogowo-warzywną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z pastą twarogowo-warzywną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z pastą twarogowo-warzywną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej