
Składniki
500 gramów
null
null
2 łyżki
150 gramów
2 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W naczyniu rozkrusz drożdże z cukrem, odrobiną mąki i mlekiem.
Krok 2
Margarynę posiekaj z resztą mąki, a następnie dodaj sól, jajka, żółtka, śmietankę i wyrośnięte drożdże.
Krok 3
Zarób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Krok 4
Formuj drożdżóweczki i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej