Kapuśniaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapuśniaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

null

null

2 łyżki

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu rozkrusz drożdże z cukrem, odrobiną mąki i mlekiem.

Krok 2

Margarynę posiekaj z resztą mąki, a następnie dodaj sól, jajka, żółtka, śmietankę i wyrośnięte drożdże.

Krok 3

Zarób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.

Krok 4

Formuj drożdżóweczki i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa paprykowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej