Kapuśniaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapuśniaczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

null

null

2 łyżki

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu rozkrusz drożdże z cukrem, odrobiną mąki i mlekiem.

Krok 2

Margarynę posiekaj z resztą mąki, a następnie dodaj sól, jajka, żółtka, śmietankę i wyrośnięte drożdże.

Krok 3

Zarób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.

Krok 4

Formuj drożdżóweczki i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapuśniaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste leczo
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej