Karkówka w piekarniku pieczona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w piekarniku pieczona

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

44

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 plastrów

6 łyżeczek

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na blasze z piekarnika rozłożyć papier do pieczenia. Potem rozłożyć pokrojone steki z karkówki pokrojone w 2-3 centymetrowe kawałki.

Krok 2

Steki doprawić obustronnie solą oraz pieprzem i posmarować cienką warstwą majonezu.

Krok 3

Rozłożyć pokrojone składniki w kolejności : pieczarki w plastrach , cebula piórka i na koniec papryka pokrojona w paski.

Krok 4

Następnie piec przez około 45 min w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni. Przed końcem pieczenia na każdym z kawałków rozłożyć po jednym plastrze sera i ponownie włożyć do piekarnika na jeszcze około 5 minut.

Krok 5

Podawać z sosem czosnkowym i ketchupem.

Tagi:stek
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w piekarniku pieczona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej