Kawa zachodnioindyjska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa zachodnioindyjska

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

20 mililitrów

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rumu dodaj skórkę pomarańczową, goździka i cukier.

Krok 2

Wymieszaj, wlej gorącą kawę i podgrzej, po czym przelej do ciepłej filiżanki.

Krok 3

Śmietanę ubij na sztywno i udekoruj kawę. Kawę wymieszaj laską cynamonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa zachodnioindyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa zachodnioindyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa zachodnioindyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa zachodnioindyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa zachodnioindyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa zachodnioindyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa zachodnioindyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa zachodnioindyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej