
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżeczki
20 mililitrów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rumu dodaj skórkę pomarańczową, goździka i cukier.
Krok 2
Wymieszaj, wlej gorącą kawę i podgrzej, po czym przelej do ciepłej filiżanki.
Krok 3
Śmietanę ubij na sztywno i udekoruj kawę. Kawę wymieszaj laską cynamonu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej