KEKS przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KEKS

Autor: lolizlublina lolizlublina

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrobic ciasto

Krok 2

wsadzic bakalie

Krok 3

włożyć do blachy i upiec

Krok 4

zjeść

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KEKS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KEKS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KEKS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KEKS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KEKS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KEKS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KEKS - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KEKS - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Cordon bleu z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej