Khir - ryż na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Khir - ryż na słodko

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 litry

50 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż umyj, odsącz i pozostaw.

Krok 2

W garnku o grubym dnie zagotuj cm wody, wlej mleko i zagotuj. Gdy mleko się podniesie, zmniejsz ogień, aby nie kipiało.

Krok 3

Po 20 minutach wrzuć ryż i szafran. Ryż gotuj 20 minut cały czas mieszając.

Krok 4

Kiedy ryż będzie miękki, dodaj cukier, cukier waniliowy i gotuj jeszcze przez 7 minut, po czym zdejmij garnek z ognia.

Krok 5

Khir ostudź, przelej do salaterek i wstaw do lodówki na minimum trzy godziny

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Potrawka z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej