Khir - ryż na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Khir - ryż na słodko

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 litry

50 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż umyj, odsącz i pozostaw.

Krok 2

W garnku o grubym dnie zagotuj cm wody, wlej mleko i zagotuj. Gdy mleko się podniesie, zmniejsz ogień, aby nie kipiało.

Krok 3

Po 20 minutach wrzuć ryż i szafran. Ryż gotuj 20 minut cały czas mieszając.

Krok 4

Kiedy ryż będzie miękki, dodaj cukier, cukier waniliowy i gotuj jeszcze przez 7 minut, po czym zdejmij garnek z ognia.

Krok 5

Khir ostudź, przelej do salaterek i wstaw do lodówki na minimum trzy godziny

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Khir - ryż na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej