KOKOSOWIEC NA MURZYNKU przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KOKOSOWIEC NA MURZYNKU

Autor: Barbara Ornat

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
15 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

7 sztuk

2 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

6 łyżek

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Murzynek-1 margarynę,1 szkl, cukru,cukier waniliowy,kakao i wodę rozpuścić w garnku i ostudzić-dodać 4 żółtka i pomieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia(1 szkl,mąki pszennej i mąkę ziemniaczaną)-na końcu dodać ubitą pianę z białek-wszystko dokładnie zmiksować i wlać ciasto na posmarowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Do miseczki wsypać kleik ryżowy,dodać 1 szkl,cukru- margarynę,wiórki kokosowe,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 3 całe jajka.Z wszystkich składników zrobić kruszonkę i posypać na surowe ciasto murzynka.

Tagi:JAJKA
1

Opinie o przepisie

  • Barbara Ornat

    Barbara Ornat , 04.11.2016

    Ciasto jest proste i pyszne-polecam.-Zapomniałam dodać,że ciasto polać polewą:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej