KOKOSOWIEC NA MURZYNKU przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KOKOSOWIEC NA MURZYNKU

Autor: Barbara Ornat

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
15 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

7 sztuk

2 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

6 łyżek

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Murzynek-1 margarynę,1 szkl, cukru,cukier waniliowy,kakao i wodę rozpuścić w garnku i ostudzić-dodać 4 żółtka i pomieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia(1 szkl,mąki pszennej i mąkę ziemniaczaną)-na końcu dodać ubitą pianę z białek-wszystko dokładnie zmiksować i wlać ciasto na posmarowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Do miseczki wsypać kleik ryżowy,dodać 1 szkl,cukru- margarynę,wiórki kokosowe,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 3 całe jajka.Z wszystkich składników zrobić kruszonkę i posypać na surowe ciasto murzynka.

Tagi:JAJKA
1

Opinie o przepisie

  • Barbara Ornat

    Barbara Ornat , 04.11.2016

    Ciasto jest proste i pyszne-polecam.-Zapomniałam dodać,że ciasto polać polewą:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KOKOSOWIEC NA MURZYNKU - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej