Składniki
500 gramów
7 sztuk
2 szklanki
1 szklanka
0.5 szklanki
3 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżeczki
6 łyżek
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Murzynek-1 margarynę,1 szkl, cukru,cukier waniliowy,kakao i wodę rozpuścić w garnku i ostudzić-dodać 4 żółtka i pomieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia(1 szkl,mąki pszennej i mąkę ziemniaczaną)-na końcu dodać ubitą pianę z białek-wszystko dokładnie zmiksować i wlać ciasto na posmarowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Do miseczki wsypać kleik ryżowy,dodać 1 szkl,cukru- margarynę,wiórki kokosowe,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 3 całe jajka.Z wszystkich składników zrobić kruszonkę i posypać na surowe ciasto murzynka.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej