
Składniki
800 mililitrów
175 gramów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście mięty posiekaj drobniutko, dodaj do nich imbir, cukier, sok z cytryny, po czym zalej wodą. Wszystko miksuj przez 5 minut.
Krok 2
Przelej płyn przez gazę lub gęste sitko, aby otrzymać jednolity, zielony napój.
Krok 3
Podaj do deserów mocno schłodzony, przybrany liśćmi mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























