Orzeźwiający napój miętowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiający napój miętowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 mililitrów

175 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście mięty posiekaj drobniutko, dodaj do nich imbir, cukier, sok z cytryny, po czym zalej wodą. Wszystko miksuj przez 5 minut.

Krok 2

Przelej płyn przez gazę lub gęste sitko, aby otrzymać jednolity, zielony napój.

Krok 3

Podaj do deserów mocno schłodzony, przybrany liśćmi mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiający napój miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiający napój miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiający napój miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiający napój miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiający napój miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiający napój miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiający napój miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiający napój miętowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej