
Składniki
800 mililitrów
175 gramów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście mięty posiekaj drobniutko, dodaj do nich imbir, cukier, sok z cytryny, po czym zalej wodą. Wszystko miksuj przez 5 minut.
Krok 2
Przelej płyn przez gazę lub gęste sitko, aby otrzymać jednolity, zielony napój.
Krok 3
Podaj do deserów mocno schłodzony, przybrany liśćmi mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej