Kremowa kanapka z indykiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
1024 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
100 gramów
80 gramów
40 gramów
10 gramów
140 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej patelnię grillową lub opiekacz, opiecz w nim pieczywo.
Krok 2
Posmaruj majonezem podgrzane na grillu kromki chleba.
Krok 3
Na dwie kromki chleba nałóż roszponkę i rukolę, następnie plastry indyka i pokrojone pomidorki koktajlowe. Na wierzch dodaj kiełki.
Krok 4
Tak przygotowane kanapki przykryj pozostałymi dwoma kromkami chleba posmarowanymi majonezem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowa kanapka z indykiem
Przedstawiamy propozycję, która zachwyca swoją prostotą wykonania oraz bukietem smaków. Kanapka z indykiem to wymarzony posiłek serwowany w porze śniadania lub kolacji. Możesz przygotować ją zawsze wtedy, gdy najdzie Cię ochota na posiłek z użyciem pieczywa, ale w trochę innym wydaniu. Dobrej jakości indyk, świeża roszponka oraz pomidory w połączeniu z aksamitnym majonezem. Brzmi smacznie? Takie właśnie jest!
Dla kogo?
Dla wszystkich smakoszy kanapkowych! Obok tej propozycji nie ma się przejść obojętnie. Składniki nie są skomplikowane, a z przepisem na kanapkę z pieczonym indykiem poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Wystarczy podpiec kromki chleba, użyć kupionych wcześniej składników i gotowe!
Na jaką okazję?
Na mały i na duży głód. Kanapka z pieczonym indykiem sprawdzi się w każdej z możliwości. Jeśli masz ochotę na szybki posiłek w roli przekąski, przygotuj jedną porcję dania. Jeśli z kolei liczysz na ucztę, składającą się z większej ilości jedzenia, przygotuj więcej kanapek z indykiem!
Czy wiesz, że?
Wykorzystując świeże warzywa, takie jak roszponka i pomidor, nadasz kanapce więcej chrupkości oraz zróżnicowanego bukietu smakowego. Mięso dobrze komponuje się z dodatkiem warzyw, a wszystko to zwieńczone dobrej jakości majonezem, którego nie może zabraknąć w tym przepisie!
Dla urozmaicenia:
Kwestia dodatków warzywnych w kanapce z indykiem pozostaje do Twojej decyzji. Możesz użyć tych, zaproponowanych w naszej recepturze, a możesz również eksperymentować, dodając świeżego ogórka, plasterki cebuli lub zastąpić roszponkę rukolą. Wszystko w Twoich rękach!