Kremówki z masą budyniową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 litra

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotowe ciasto francuskie wkładam do brytfanny i piekę w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut.

Krok 2

W między czasie przygotowuję masę budyniową. Z mleka i proszku budyniowego gotuję budyń i odkładam do wystygnięcia.

Krok 3

Kasię ucieram z cukrem pudrem dodając stopniowo po łyżce zimnego budyniu. Gdy masa jest utarta na puszysty krem, przyprawiam do smaku sokiem z cytryny i spirytusem.

Krok 4

Krem wykładam na upieczony blat ciasta.

Krok 5

Drugi blat kroję w kwadraty i układam jeden obok drugiego na wierzchu kremu.

Krok 6

Następnie kroję ciasto według wzoru kratek. Posypuję cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremówki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremówki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremówki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremówki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremówki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremówki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremówki z masą budyniową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej