Zawijane ciastka miodowo -czekoladowe - Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe

Autor: Misiaty97

ratingratingratingratingrating

7

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

4 łyżki

500 gramów

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze wszystkich składników, poza kakao, zagnieść kruche ciasto. Następnie podzielić je na pół i do jednej części dodać kakao ponownie zagniatając.

Krok 2

Obie części rozwałkować na prostokąty tej samej wielkości i grubości około jednego centymetra. Następnie nałożyć je jeden na drugi i delikatnie rozwałkować, tak by całość miała około jednego centymetra grubości.

Krok 3

Ciasto zrolować, a następnie włożyć do zamrażalnika na około godzinę, tak by po wyjęciu było twarde i dało się łatwo kroić.

Krok 4

Powstałą w ten sposób roladę pokroić na plastry grubości na około pół centymetra, które po rozłożeniu na blaszce piec w temperaturze około 170 stopni przez około 15 minut.

Krok 5

Po wyjęciu ciasteczek pozostawić je na blaszce do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku, aby nie stały się zbyt wilgotne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka zawijane miodowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej