Kruche zawijańce

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

21

390 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

254 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

465 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

450 gramów

160 gramów

3 łyżki

3 sztuki

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

300 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włóż do miski mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, cukier waniliowy, śmietanę i żółtka. Wszystko wymieszaj mieszadłami miksera.

Krok 2

Ciasto przełóż na podsypany mąką stół i zagnieć na gładkie, elastyczne ciasto.

Krok 3

Na stole rozłóż arkusz papieru do pieczenia. Na papierze połóż ciasto i rozwałkuj je na cienki prostokątny placek.

Krok 4

Ciasto posmaruj cienko marmoladą, a następnie posyp migdałami.

Krok 5

Dociśnij migdały dłonią, aby nie spadały z ciasta.

Krok 6

Ciasto zwiń delikatnie w ścisłą roladę.

Krok 7

Zawiń w papier do pieczenia i odłóż na godzinę do lodówki.

Krok 8

Schłodzoną roladę pokrój na centymetrowe plastry i ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.

Krok 9

Piecz w 200 st. C około 15 minut.

2

Opinie o przepisie

  • Justyna Lewandowska

    Justyna Lewandowska , 07.05.2016

    Sorry a gdzie w tym przepisie jest margaryna?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • celin celin

    celin celin , 03.03.2016

    super :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche zawijańce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche zawijańce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche zawijańce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche zawijańce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche zawijańce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche zawijańce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche zawijańce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciastka z kleiku ryżowego
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej