
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najlepszą kukurydzę przygotujesz tylko jeśli wybierzesz ładne kolby o jasnych ziarnach. Obrane z włókien wrzucamy na gotującą wodę.
Krok 2
Na początek przełamuję kolby na pół, aby potem nabić je na patyczek. Ja dodaje do wrzątku jeszcze sól i pół szklanki mleka.
Krok 3
Kukurydzę gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut - tak aby ziarna były miękkie. Po ugotowaniu można ją jeszcze polać masłem. Jeśli wolicie. SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej