KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najlepszą kukurydzę przygotujesz tylko jeśli wybierzesz ładne kolby o jasnych ziarnach. Obrane z włókien wrzucamy na gotującą wodę.

Krok 2

Na początek przełamuję kolby na pół, aby potem nabić je na patyczek. Ja dodaje do wrzątku jeszcze sól i pół szklanki mleka.

Krok 3

Kukurydzę gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut - tak aby ziarna były miękkie. Po ugotowaniu można ją jeszcze polać masłem. Jeśli wolicie. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej