
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najlepszą kukurydzę przygotujesz tylko jeśli wybierzesz ładne kolby o jasnych ziarnach. Obrane z włókien wrzucamy na gotującą wodę.
Krok 2
Na początek przełamuję kolby na pół, aby potem nabić je na patyczek. Ja dodaje do wrzątku jeszcze sól i pół szklanki mleka.
Krok 3
Kukurydzę gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut - tak aby ziarna były miękkie. Po ugotowaniu można ją jeszcze polać masłem. Jeśli wolicie. SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























