KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA przepis – Zobacz na przepisy.pl

KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najlepszą kukurydzę przygotujesz tylko jeśli wybierzesz ładne kolby o jasnych ziarnach. Obrane z włókien wrzucamy na gotującą wodę.

Krok 2

Na początek przełamuję kolby na pół, aby potem nabić je na patyczek. Ja dodaje do wrzątku jeszcze sól i pół szklanki mleka.

Krok 3

Kukurydzę gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut - tak aby ziarna były miękkie. Po ugotowaniu można ją jeszcze polać masłem. Jeśli wolicie. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej