KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najlepszą kukurydzę przygotujesz tylko jeśli wybierzesz ładne kolby o jasnych ziarnach. Obrane z włókien wrzucamy na gotującą wodę.

Krok 2

Na początek przełamuję kolby na pół, aby potem nabić je na patyczek. Ja dodaje do wrzątku jeszcze sól i pół szklanki mleka.

Krok 3

Kukurydzę gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut - tak aby ziarna były miękkie. Po ugotowaniu można ją jeszcze polać masłem. Jeśli wolicie. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KUKURYDZA - ZDROWA PRZEKĄSKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kartoflanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej