Zapiekany owczy ser przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany owczy ser

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

50 gramów

6 łyżek

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i pomidory pokrój w plasterki.

Krok 2

Następnie ułóż naprzemiennie na folii aluminiowej.

Krok 3

Posyp oliwkami, liśćmi tymianku, rozmarynu i grubo mielonym pieprzem. Skrop oliwą.

Krok 4

Ułóż na ruszcie i piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej