
Składniki
null
2 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
50 gramów
6 łyżek
450 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser i pomidory pokrój w plasterki.
Krok 2
Następnie ułóż naprzemiennie na folii aluminiowej.
Krok 3
Posyp oliwkami, liśćmi tymianku, rozmarynu i grubo mielonym pieprzem. Skrop oliwą.
Krok 4
Ułóż na ruszcie i piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej