Zapiekany owczy ser przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany owczy ser

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

50 gramów

6 łyżek

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i pomidory pokrój w plasterki.

Krok 2

Następnie ułóż naprzemiennie na folii aluminiowej.

Krok 3

Posyp oliwkami, liśćmi tymianku, rozmarynu i grubo mielonym pieprzem. Skrop oliwą.

Krok 4

Ułóż na ruszcie i piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej