Zapiekany owczy ser przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany owczy ser

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

50 gramów

6 łyżek

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i pomidory pokrój w plasterki.

Krok 2

Następnie ułóż naprzemiennie na folii aluminiowej.

Krok 3

Posyp oliwkami, liśćmi tymianku, rozmarynu i grubo mielonym pieprzem. Skrop oliwą.

Krok 4

Ułóż na ruszcie i piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany owczy ser - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej