
Składniki
3 sztuki
null
null
null
3 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie opłucz i oczyść małże. Posiekaj czosnek. Połówki małży z mięsem ułóż w żaroodpornej formie.

Krok 2
Każdą posyp posiekanym czosnkiem, natką, bułką tartą i polej oliwą.

Krok 3
Posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 4
Zapiekaj przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawaj najlepiej z grzankami.

Krok 5
Udekoruj świeżymi ziołami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej