
Składniki
3 sztuki
null
null
null
3 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie opłucz i oczyść małże. Posiekaj czosnek. Połówki małży z mięsem ułóż w żaroodpornej formie.

Krok 2
Każdą posyp posiekanym czosnkiem, natką, bułką tartą i polej oliwą.

Krok 3
Posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 4
Zapiekaj przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawaj najlepiej z grzankami.

Krok 5
Udekoruj świeżymi ziołami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej