Kulki ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki ziemniaczane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę do ziemniaków.

Krok 2

Wyłóż do miski, wyrównaj powierzchnię, podziel na 4 równe części.

Krok 3

Ćwiartkę wyjmij i w to miejsce wsyp mąkę ziemniaczaną.

Krok 4

Wbij jajko, włóż odłożoną wcześniej część ziemniaków, wyrób na gładka masę.

Krok 5

Formuj kulki i smaż w głębokim oleju na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej