Kurcazk w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurcazk w cieście

Autor: Monika Dziagacz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w paseczki i doprawić solą i pieprzem

Krok 2

Jaja roztrzepać,wymieszać z jedną i drugą mąką

Krok 3

Zanurzać w tym cieście mięso,wrzucać na bardzo gorący olej.Smażyć podobnie jak pączki,przewracając widelcemna drugą stronę;powinny się zarumienić.

Krok 4

Osączyć z tłuszczu na kuchennej bibule.Podawać z frytkami bądż ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej