Kurcazk w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurcazk w cieście

Autor: Monika Dziagacz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w paseczki i doprawić solą i pieprzem

Krok 2

Jaja roztrzepać,wymieszać z jedną i drugą mąką

Krok 3

Zanurzać w tym cieście mięso,wrzucać na bardzo gorący olej.Smażyć podobnie jak pączki,przewracając widelcemna drugą stronę;powinny się zarumienić.

Krok 4

Osączyć z tłuszczu na kuchennej bibule.Podawać z frytkami bądż ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej