Kurcazk w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurcazk w cieście

Autor: Monika Dziagacz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w paseczki i doprawić solą i pieprzem

Krok 2

Jaja roztrzepać,wymieszać z jedną i drugą mąką

Krok 3

Zanurzać w tym cieście mięso,wrzucać na bardzo gorący olej.Smażyć podobnie jak pączki,przewracając widelcemna drugą stronę;powinny się zarumienić.

Krok 4

Osączyć z tłuszczu na kuchennej bibule.Podawać z frytkami bądż ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej