Składniki
4 sztuki
4 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w paseczki i doprawić solą i pieprzem
Krok 2
Jaja roztrzepać,wymieszać z jedną i drugą mąką
Krok 3
Zanurzać w tym cieście mięso,wrzucać na bardzo gorący olej.Smażyć podobnie jak pączki,przewracając widelcemna drugą stronę;powinny się zarumienić.
Krok 4
Osączyć z tłuszczu na kuchennej bibule.Podawać z frytkami bądż ziemniakami
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej