Kurcazk w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurcazk w cieście

Autor: Monika Dziagacz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w paseczki i doprawić solą i pieprzem

Krok 2

Jaja roztrzepać,wymieszać z jedną i drugą mąką

Krok 3

Zanurzać w tym cieście mięso,wrzucać na bardzo gorący olej.Smażyć podobnie jak pączki,przewracając widelcemna drugą stronę;powinny się zarumienić.

Krok 4

Osączyć z tłuszczu na kuchennej bibule.Podawać z frytkami bądż ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurcazk w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Skubaniec z wiśniami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej