
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w paseczki i doprawić solą i pieprzem
Krok 2
Jaja roztrzepać,wymieszać z jedną i drugą mąką
Krok 3
Zanurzać w tym cieście mięso,wrzucać na bardzo gorący olej.Smażyć podobnie jak pączki,przewracając widelcemna drugą stronę;powinny się zarumienić.
Krok 4
Osączyć z tłuszczu na kuchennej bibule.Podawać z frytkami bądż ziemniakami
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej